לדעתי חשוב שנכיר גם מקצועות מקבילים אלינו ונדע באילו מקרים הם יכולים לספק פתרון יותר טוב משלנו.​

053-4-555-617​

לדוגמא מטופל שמעוניין להגיע לטיפול עקב אי שליטה על יציאות.
בשיחה איתו מתברר שמאז שחווה אירוע אחד של יציאה בלתי נשלטת לפני מספר שנים הוא מפחד שזה יקרה שוב ופיתח המנעויות מהרבה דברים (לדוגמא לא יוצא מהבית לפני שהתרוקן, גם אם זה לוקח לו שעות)
בשיחה איתו אני מבינה שהוא לא סובל מבעיות עיכול ביומיום והבעיה היחידה מבחינתו היא החשש שתהיה אי שליטה על יציאה פעם נוספת.
במקרים כאלו אני לא חושבת שיש צורך בדיקור (הבעיה של המטופל היא החשש ממשהו שיקרה אבל לא משהו שקורה כרגע) ולכן אני מפנה את המטופלים ל CBT - טיפול קוגנטיבי התנהגותי. לטובת מי שלא מכיר את השיטה, אני מצרפת כאן הסבר על CBT מאפי גיל, פסיכולוג רפואי שמתמחה בגסטרו:
"טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (CBT) מבוסס על הרעיון שחלק מרכזי ממצוקות פסיכולוגיות נובע מדרכי חשיבה שגויות ולא רציונאליות ומדפוסי התנהגות לא מועילים שמלווים אותן. ברגע שנדע לזהות עיוותי חשיבה שיוצרים מצוקה נפשית נוכל להתמודד אתם טוב יותר ולהרגיש טוב יותר.
לדוגמא: מטופל המתמודד עם מעי רגיש יכול להיות מוזמן לארוחת ערב אצל חברים. מחשבה שיכולה להתעורר עקב אירוע זה היא 'אולי אצטרך ללכת לשירותים בביתם'. מחשבה זו עשויה להוביל לרגש של מבוכה או חרדה מה שיוביל לכאב בטן ולבסוף להחלטה להימנע מלבקר אצל החברים או לחילופין לצום באותו יום כך שהוא לא יצטרך להשתמש בשירותים בביקור.
טיפול CBT יסייע למטופל לאמץ דפוסי חשיבה אדפטיביים יותר, לחשוב על אלטרנטיבות נוספות ובכך להפחית את המצוקה הנפשית הנלווית לדפוסי החשיבה הללו"
בכלל אני מאד מאמינה בשילוב שיטות שונות ולכן אני עובדת עם מטפלים מתחומים שונים. אביא לכם מדי פעם הסברים של מטפלים אחרים המתמחים בגסטרו כמו היפנוזה רפואית, ביופידבק, דיאטנית ועוד.
המשך שבוע טוב ושקט 🙏🏻🌸​