תזונה שכדאי להכיר כשמטפלים במעי רגיש (התסמונת שכונתה בעבר מעי רגיז) היא תזונת פודמאפ
פודמאפ היא תזונה שהומצאה באוסטרליה והוכחה בהרבה מחקרים כיעילה לטיפול בתסמינים של מעי רגיש (אי נוחות בבטן, נפיחות בבטן, גזים, יציאות רכות ועוד). היא דיאטה "מערבית", חדשה ובכל זאת מאד מזכירה את התזונה הסינית המומלצת לבעיות עיכול.
פודמאפ ממליצה להוריד מהתזונה חיטה, את רוב מוצרי החלב, את רוב הפירות, ממתיקים מלאכותיים, דבש ועוד.
לעומת זאת מותר ורצוי לאכול אורז לבן, ירקות מבושלים, לחם כוסמין, בשר, עוף, דגים, ביצים, גבינות קשות ועוד.
תמיד מעניין לראות איך הסינים הבינו את התכונות של המזונות לפני כל כך הרבה שנים וידעו להתאים אותם לבעיות רפואיות.
כוסמין לדעתי הוא ממש דוגמא לחוכמה של הרפואה הסינית.
כוסמין הוא זן של חיטה. ולמרות שחיטה על פי הרפואה הסינית היא קרירה ועלולה לגרום ללחות (ולכן לא מתאימה לתסמיני מעי רגיש ולא מומלצת על ידי הפודמאפ או על ידי התזונה הסינית), כוסמין מחמם, מחזק את הטחול ומתאים לבעיות עיכול ולכן כן מומלץ בבעיות עיכול - גם על ידי הרפואה הסינית וגם על ידי פודמאפ.
כשמטופלים מגיעים אלי עם תזונת פודמאפ (יש הרבה כאלה כי פודמאפ הפכה להיות מאד מוכרת) אני נותנת להם את החידודים שהסינים מוסיפים - לדוגמא הימנעות ממאכלים מתוקים באופן כללי ולא רק מדבש והמון המון דגש על הרגלי אכילה כמו ארוחות מסודרות, הימנעות מרעב ועוד.