top of page
  • תמונת הסופר/ת: דנה צור
    דנה צור
  • 25 ביוני
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: לפני יומיים

ימים לא קלים

המעט שאפשר לעשות הוא לדאוג לעצמנו גם באמצעות התזונה. על פי הרפואה הסינית למזון יש השפעה על הגוף ועל הנפש.


ההשפעה נקבעת מצורת האוכל, מהמרקם שלו, הצבע שלו, הטמפרטורה בו הוא גדל וגם מהמקום בו הוא גדל.


ירקות שורש (גזר, תפוח אדמה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וכו') גדלים בתוך האדמה, מתחת לפני הקרקע ולכן על פי הרפואה הסינית הם מחזקים את "האדמה" שלנו, כלומר את תחושת היציבות שלנו.


אז בתקופה הזאת אני מנסה לאכול יותר ירקות שורש. אפשר להוסיף אותם לכל ארוחה או לנשנש כאנטיפסטי בין הארוחות. רק לא לאכול אותם קרים בבקשה... הרפואה הסינית תמיד בעד אוכל חמים.


אני מצרפת קישור למתכון של אנטיפסטי ירקות שורש שאני ממש אוהבת - https://did.li/2Owx5

אני ממליצה לוותר על הסויה והקולרבי (הם לא טובים למי שסובל ממעי רגיש: נפיחות בבטן, גזים, כאבי בטן וכו') ולהפחית בכמויות של השום, הבצל והסוכר מאותה סיבה.


אם אתם סובלים מבעיות עיכול אשמח לסייע להחזיר לכם את איכות החיים. ניתן ליצור איתי קשר בוואטסאפ או דרך האתר


bottom of page