
מאמר המיועד למטפלים ברפואה סינית: אני רוצה לכתוב היום על מחקר מוזר מאד שהוכיח לי משהו חשוב שלא קשור רק לבעיות גסטרו אלא בכלל לעבודה שלנו כמטפלים.
לפני כמה חודשים נתקלתי במחקר שבדק האם אכילת שוקולד מבורך (פירוט בהמשך) תשפר את מצב הרוח של מי שאוכל ממנו יותר מאכילת שוקולד לא מבורך.
כן... בהחלט המחקר הכי מוזר שקראתי ובכל זאת מעניין לדעת מה קרה שם ומה היו התוצאות (הקשר לעבודה שלנו כמטפלים בהמשך).
אז ככה. 62 נשים וגברים חולקו לארבע קבוצות והתבקשו לעקוב אחר מצב הרוח שלהם בכל יום במשך שבוע.
בימים 3,4,5 הם קיבלו שוקולד מריר -68% בזמנים קבועים.
שלוש קבוצות קיבלו שוקולד שבורך במלים אלה: "האדם שצורך את השוקולד הזה יביא לידי ביטוי בריאות ותפקוד מיטביים מבחינה פיזית, רגשית ונפשית, וייהנה מתחושת אנרגיה מוגברת, מרץ ורווחה".
הנחקרים ידעו שחלקם מקבלים שוקולד שבורך אך הם לא ידעו אם הם קיבלו אותו או שהם קיבלו "סתם" שוקולד.
והתוצאות המפתיעות: ביום השלישי של אכילת השוקולד, מצב הרוח השתפר משמעותית בקבוצות שקיבלו שוקולד מבורך יחסית לקבוצה שקיבלה שוקולד רגיל. בגרף המצורף אפשר לראות את ההבדל במצב הרוח בין הקבוצות.
מאז שקראתי את המחקר הזה אני מקפידה שבזמן השגת הצ'י אהיה מרוכזת כולי בדיקור ובבריאות המטופל. אני חושבת שהמחקר חידד את מה שכבר ידעתי מהקליניקה - כשאנחנו מדברים עם המטופל או חושבים על דברים אחרים תוך כדי הדיקור או השגת הצ'י, הטיפול עובד לנו פחות טוב (לפחות זה מה שקורה אצלי).
אני מצרפת לינק לתקציר המחקר למי שמעוניין לקרוא עליו עוד https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17905358/ להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה למטפלים ברפואה סינית עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/Dlz3zNYPiih8UHu8Hxs7ud