
מאמר המיועד למטפלים ברפואה סינית:
קודם כל חשוב להזכיר שהעובדה שלמטופל יש דלקת בקיבה/ קרוהן/ קוליטיס/ רפלוקס לא אומרת שיש לו חום בגוף.
לא כל מטופל שיש לו מצב דלקתי או צ'י מורד שעולה למעלה סובל מחום.
חום סיני צריך לאבחן על פי הסממנים הסינים שאנחנו מכירים: דופק מהיר, לשון אדומה, דיבור מהיר, תנועות גוף מהירות, ריח חריף ביציאות ובשתן, הזעות, צמא, תחושת חום וכו'.
מבחינת תזונה למטופלים עם חום ובעיות עיכול, אני אמליץ על התזונה הרגילה שאנחנו מכירים (בעיקר אוכל מבושל) ועל הרגלי התזונה המוכרים אבל אוסיף גם תזונה שהיא מקררת באופי שלה.
מזונות שמקררים על פי הרפואה הסינית ועדיין מתאימים לאנשים עם בעיות עיכול הם:
דוחן: אפשר בדייסה, במרק או בתבשיל
יוגורט: לא מתאים לכולם אך אם הוא עובר טוב מבחינת העיכול ולמטופל יש חום אני כן אמליץ עליו במינון סביר.
דגי ים
מאש: כדאי מאד להנביט ומכיוון שהוא קטניה עדיין לא תמיד הוא יתאים
טופו: בצורה מפתיעה למרות שהוא קטניה הוא בדרך כלל עובר בשלום מבחינת העיכול.
עגבניות: בכמות קטנה ומבושלות
חצילים: אמנם מקררים אך לא תמיד עושים טוב, צריך לנסות ולראות איך מגיבים
מלפפונים: אפשר בלי קליפה למי שסובל מנפיחות בבטן, גזים ושלשולים
קישואים
תרד
תפוח עץ ירוק
אצות: הן מלוחות (ולכן מחזקות kid) וגם קרות אבל לרוב לא מתעכלות בקלות. אפשר לנסות כמות קטנה ולראות איך המטופל מגיב.
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה למטפלים ברפואה סינית עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/Dlz3zNYPiih8UHu8Hxs7ud