
מאמר המיועד למטפלים ברפואה סינית:
כולנו מכירים את הקשר בין תקיעות צ'י לבעיות עיכול. בחורף אני מרגישה שעוד יותר חשוב להניע את הצ'י אצל המטופלים שלנו כי החורף היא עונה בה אנחנו שוקעים לתוך עצמנו.
אנחנו יודעים שעל פי הרפואה הסינית הטעם החריף הוא טעם מפזר ומניע. לא מומלץ לאכול מאכלים חריפים מדי כדי שלא יפזרו אותנו יותר מדי ויחלישו אותנו, אבל בהחלט כדאי לאכול מאכלים חריפים עדינים שיטיבו עם מערכת העיכול ויעזרו לאנשים עם תקיעות צ'י.
בחורף הזה אני עוד יותר שמה לב לחשיבות האוכל החריף בגלל המצב הבטחוני. לא מעט אנשים נכנסו לדכדוך בגלל המצב, והחורף שואב אותם עוד יותר למטה. היתרון של הטעם החריף הוא שהוא מעלה למעלה ומפזר ויכול לעזור כאן מאד.
מאכלים חריפים שאפשר ומומלץ להוסיף לתזונה הם:
ג'ינג'ר, קינמון, שומר, שמיר, קימל, אניס, כוסברה, רוקט/ ארוגולה, כמון, בצל מבושל (לא בכמות גדולה מדי כי בצל לרוב לא מיטיב עם מערכת העיכול), בצל ירוק, בזיליקום, רוזמרין, אגוז מוסקט, פלפל שחור.
גם כשאנחנו אוכלים מאכלים יותר כבדים שמאפיינים את החורף כמו לדוגמא מרק כתום, אפשר להוסיף להם מזונות חריפים כמו ג'ינג'ר או אגוז מוסקט שיפזרו קצת את הכבדות של המתוק.
שיהיה חורף חמים והרבה בריאות
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה למטפלים ברפואה סינית עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/Dlz3zNYPiih8UHu8Hxs7ud