
מאמר המיועד למטפלים ברפואה סינית:
אני רוצה להעלות היום נושא מטריד מאד שלא מדובר מספיק: בריחת צואה.
למרות שלא מספיק מדברים על הנושא, כן ידוע שבריחת צואה היא שכיחה יחסית (עד 20% מהאוכלוסיה) וכמובן שהיא מובילה לפגיעה גדולה מאד באיכות החיים.
בריחת צואה היא אחד הנושאים שאני הכי נהנית לטפל בו כי אני רואה תוצאות ממש טובות בקליניקה ואני יודעת כמה הנושא הזה מקשה על מי שסובל ממנו.
במחקר מעניין שפורסם לפני מספר חודשים בעיתון הרפואי Diseases of the Colon & Rectum אפשר גם לראות את היעילות של הדיקור בנושא הזה.
במחקר נעשתה השוואה בין יעילות של דיקור סיני לביופידבק ב 85 אנשים (שימו לב עד כמה התופעה שכיחה) שסבלו מלפחות 2 אירועים של בריחת צואה בשבוע.
המטופלים קיבלו טיפולי דיקור סיני (כבר מפרטת אילו נקודות נדקרו) או ביופידבק למשך 10 שבועות ולאחר מכן נערך אחריהם מעקב למשך עוד 5 שבועות.
החדשות המשמחות הן שגם בקבוצת הדיקור הסיני וגם בקבוצת הביו פידבק היה שיפור מאד גדול בבריחות הצואה.
לאחר חמישה עשר שבועות, קבוצת הביופידבק השתפרה מ 16 אירועים בממוצע בשבוע ל 7.5 אירועים בממוצע וקבוצת הדיקור הסיני ירדה מ 15 אירועים בממוצע ל 3 אירועים בלבד! (בממוצע בשבוע).
גם בקבוצת הדיקור הסיני וגם בקבוצת הביופידבק היה שיפור באיכות החיים של המטופלים שהתבטא בשיפור סגנון החיים, התמודדות, דכאון ומבוכה.
בשתי הקבוצות היה גם שיפור במצב הקליני אבל בקבוצת הדיקור, השיפור היה גדול יותר.
נקודות הדיקור שנדקרו היו: BL31-34, BL23, BL20, BL25, GV20, CV6, CV4, SP6, KID3, LI4, ST36, LIV3 עם שימוש באלקטרו ומוקסה.
אני לא בוחרת בנקודות האלה בקליניקה אבל כן רואה הרבה יעילות בבריחת צואה שנגרמת מלחות או מחולשת שרירים של פי הטבעת.
ניתן לחזק את שרירי פי הטבעת על ידי דיקור במחטים מסביב לטבור (העברתי על זה הרצאה קצרה במסגרת ג'ורנל קלאב רפואות, מוזמנים לצפות בקישור https://vimeo.com/941673118?share=copy)
כמובן שאפשר לשלב טיפול בביופידבק ביחד עם טיפול בדיקור כדי למקסם את התוצאות וכמובן להקפיד על תזונה מתאימה.
אני מצרפת קישור לתקציר המחקר למי שמעוניין: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38954475/
המשך שבוע טוב 🌸
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה למטפלים ברפואה סינית עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/Dlz3zNYPiih8UHu8Hxs7ud