
לאנשים עם בעיות עיכול - כאבי בטן, גזים, נפיחות בבטן, שלשולים ועוד, קשה בדרך כלל לעכל קטניות (עדשים, חומוס, שעועית).
ההנחיות התזונתיות בדרך כלל הן להימנע מקטניות אבל אני רואה שכן אפשר ברוב המקרים לאכול קטניות במינון מסוים.
תלוי איזו קטניה ואיך מכינים אותה לעיכול קל יותר.
אז קודם כל כדאי לדעת שעדשים כתומות הן הקטניה הקלה ביותר לעיכול ואין צורך להשרות אותן. רק לשטוף טוב לפני הבישול.
עדשים שחורות וירוקות אפשר להשרות (בערך לילה) ואז להנביט. אנשים חושבים שלהנביט קטניות זה מסובך אבל זה ממש פשוט, ההוראות להנבטה מצורפות בהמשך.
אחרי ההנבטה מבשלים את העדשים. למרות שהן כבר רכות ואפשר לאכול אותן, אנחנו חייבים לבשל אותן כדי להקל על העיכול.
קטניות קשות יותר לעיכול הן שעועית וחומוס. אפשר להנביט אותן ולראות איך זה עובר אבל לא הייתי ממליצה על זה כאשר מערכת העיכול עדיין לא מאוזנת מספיק.
אז איך מנביטים?
קודם כל משרים את הקטניות במשך לילה בקערה עם הרבה מים.
אחר כך שוטפים את הקטניות ממי ההשריה במסננת ומשאירים אותן במסננת על השיש ליומיים - שלושה. ביומיים - שלושה האלה מזליפים עליהן קצת מים בערך פעמיים ביום כשזוכרים (לא חובה).
אם מאד מאד חם עדיף לשמור במקרר.
כאשר רואים נבטים יוצאים מהקטניות הן מוכנות לאכילה. אני ממליצה לחכות יומיים- שלושה כדי שהנבטים יגדלו ואז לבשל את הקטניה ביחד עם הנבטים.
דרך אגב, בשלב הזה אפשר גם להקפיא את הקטניה (כך אומרים) אבל לא ניסיתי את זה בעצמי 😊
אפשר גם לראות את הסרטון הבא באינסטגרם שמדגים איך מנביטים https://www.instagram.com/reel/CmD_yh1oXDs/?igsh=bXAxbjdyN3E5dWJz
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/IICH53lgnWx659TcpSADz8