
אני שומעת מדי הרבה אנשים שהם נמנעים מירקות סולניים בגלל החשש שהם יגרמו להם לבעיות עיכול אז היום אכתוב כאן איך הרפואה הסינית רואה את הירקות הסולניים, מתי הם מתאימים ומתי אין איתם שום בעיה.
בקבוצת ירקות הסולניים יש ירקות מוכרים כמו תפוחי אדמה, עגבניות ,חצילים ופלפלים.
בסקר קטן שערכתי בקבוצת פייסבוק לבעלי מעי רגיש שאלתי איזה ירקות סולניים לא עושים טוב מבחינת מערכת העיכול. מתוך 65 הצבעות, החציל קיבל את ההצבעה השלילית ביותר ואחריו פלפל אדום ועגבניה (שזה דומה למה שאני שומעת בקליניקה).
תפוח אדמה, על פי הסקר, הוא הירק שהכי פחות מפריע למערכת העיכול.
דרך אגב, בסקר דומה שעשיתי, 58 אחוז רשמו שסולניים לא גורמים להם לבעיות במערכת העיכול או שרק חלקם גורמים. לכן אני לא חושבת שכדאי להימנע מירקות מסוימים רק בגלל שהם משתייכים למשפחת הסולניים.
אז מתי הם מתאימים ולמי?
על פי הרפואה הסינית הטעם, המרקם, הצבע ואפילו המראה של המזון קשור להשפעה של המזון על הגוף שלנו.
תפוח אדמה הוא מתוק, בצבע חום בהיר (זה אומר הרבה ברפואה הסינית) ולכן אפשר להסיק שהוא לא יגרום לבעיות עיכול.
למי הוא לא מתאים? לאנשים שסובלים מתחושת כבדות בגוף או בבטן, תחושת חוסר התרוקנות וריר בצואה. מצד שני, גם אם אתם סובלים מהתופעות שציינתי, תפוח אדמה הוא יחסית קל לעיכול ולכן כן הייתי ממליצה לאכול אותו בכמות קטנה אם רוצים לגוון קצת בירקות שאוכלים, כי חשוב לא להרגיש שאנחנו מוגבלים מדי בתזונה שלנו. אני לא חושבת שצריך לאכול בהכרח פירה תפוחי אדמה אבל כן אפשר להכין פירה של ירקות שורש שיש בו גם תפוחי אדמה וגם שורשים של פטרוזיליה וסלרי עם תחליף חלב.
עגבניות הן מלאות בנוזלים ולכן טובות לאנשים עם יציאות יבשות ובכלל כאלו שסובלים מיובש. הן נחשבות מאד קרות ברפואה הסינית ולכן עדיף לא לאכול מהן יותר מדי, בייחוד עכשיו בחורף.
חצילים ופלפלים מתוקים יהיו טובים על פי הרפואה הסינית לאנשים שסובלים מכאבים חזקים, לוחצים וחדים. חצילים טובים ספציפית לכאבי ווסת אבל מכיוון שאני שומעת גם עליהם וגם על פלפלים את התגובות השליליות ביותר מבחינת מערכת העיכול אני מציעה לאכול אותם בכמות קטנה ולבדוק איך אתם מגיבים אליהם.
והעיקר, שיהיו בשורות טובות לכולנו 🙏
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/IICH53lgnWx659TcpSADz8