האם דיקור סיני יכול להקל על מחלת קרוהן (קרון)?

מחקרים רבים נעשו בעבר על מנת להוכיח האם דיקור סיני עובד (ורבים הוכיחו כי הדיקור אכן עובד).

בשנים האחרונות נעשים יותר ויותר מחקרים החוקרים איך הדיקור סיני עובד, וכיצדהוא מטפל בכאב ובדלקת.

 

דיקור סיני לשיכוך כאב:

אחת ההשערות היא שדיקור סיני מוריד את תחושת הכאב על ידי שחרור אנדורפינים (חומרים כימיים הנמצאים במוח,באופן טבעי ומסייעים לשיכוך כאב). מחקר שבדק זאת פורסם במגזין היוקרתי Lancet. 

המחקר: במחקר נבדקו חולים בעלי כאב כרוני של לפחות שישה חודשים. כל חולה דירג בשאלון עצמי את רמת הכאב שלו. במקביל נלקחו מכל חולה  

דגימות דם, ונבדקו רמות האנדורפינים בדמו לפני ואחרי טיפול בדיקור סיני.

התוצאות: הדיקור הסיני הקל על הכאבים בצורה משמעותית, רמות האנדורפינים (Met-Enkephalin) עלו בצורה מובהקת לאחר הטיפול בדיקור הסיני, והעליה ברמת האנדורפינים היתה הגדולה ביותר אצל, חולים שדיווחו על הקלה מוחלטת בכאבים. 

מסקנות החוקרים: נראה כי הדיקור סיני משפיע על הורדת כאב בגוף על ידי שחרור אנדורפינים. 

לאבסטרקט המחקר >

               

השפעת הדיקור הסיני על מערכת העצבים בגוף:

מערכת העצבים האוטונומית אחראית על פעולות בגוף שאינן מתבצעות באופן מודע, היא מחולקת למערכת העצבים הסימפטטית (אחראית על פעולות  המתרחשות בגוף כשהוא במצבי פעילות, לחץ ומתח – מעלה את לחץ הדם, מדכאת את פעילות העיכול בגוף וכן הלאה) ומערכת העצבים הפאראסימפטית (אחראית על פעולות הנעשות כשהגוף במנוחה – הורדת לחץ הדם, עידוד פעולות העיכול וכו'). 

 

במחקר שנערך בשנת 2007 נבדקה השפעת הדיקור הסיני על מערכות העצבים הסימפטטית והפאראסימפטטית. 

התוצאות: לאחר הדיקור הסיני קצב הלב אצל הנחקרים ירד משמעותית, וכמו כן ירדה פעילות המערכת הסימפטטית (כלומר המערכת הפועלת במצבי לחץ ומתח דוכאה, מה שמאפשר פעילות רבה יותר של המערכת  האחראית למצבי מנוחה).

מסקנות החוקרים היו כי יתכן שדיקור סיני מטפל בכאב כרוני על ידי דיכוי הפעילות של המערכת הסימפטטית, שאחראית בין היתר על כאב כרוני. 

לאבסטרקט המחקר >

                 

האם דיקור סיני הוא רק אפקט פלסבו? השפעת הדיקור הסיני על המוח

אנשים המפקפקים בשיטת הדיקור הסיני טוענים כי ההצלחה של הטיפול היא דרך אפקט פלסבו – כלומר הטיפול אינו באמת יעיל אלא עובד רק מכיוון שאנשים מאמינים שהם מקבלים טיפול, האמנם? כדי לבדוק זאת נבדקה השפעת הדיקור הסיני על אזורים שונים במוח דרך FMRI (בדיקת MRI המודדת פעילות מוחית). הנחקרים בקבוצה אחת טופלו דרך נקודת דיקור "אמיתית" ובקבוצה שנייה דרך נקודת דיקור דמה – כלומר אזור בגוף שאינו נקודת דיקור (אך אזור הצמוד במיקומו לאזור האמיתי).

 

התוצאות: הדיקור ה"אמיתי" ודיקור הדמה הפעילו שניהם אזורים במוח הקשורים לכאב, אולם, הדיקור האמיתי השיג הפעלה רבה יותר בצורה משמעותית  של אזורים במוח.

מסקנות החוקרים שהתבססו גם על מחקרים נוספים בעלי תוצאות דומות היו שניתן להניח כי הדיקור הסיני מטפל בכאב ע"י ויסות אזורים שונים במוח.

לאבסטרקט המחקר >

 

איך דיקור סיני משפיע על דלקות בגוף?

ידוע כי דיקור סיני עוזר בהפחתת דלקות בגוף, אך לא ברורה לגמרי הדרך בה הוא עושה זאת. אחת ההשערות היא כי דיקור מעצבב את עצב הואגוס (עצב היוצא ישירות מהמוח ואחראי בין השאר על האטת קצב הלב). ידוע כיום כי עצבוב של עצב זה עוצר שחרור של חומרים מעודדי דלקת. לכן, עצבוב של העצב יפחית דלקת בגוף.

 

במחקר שפורסם ב 2005 בארה"ב, נבדקו 3 קבוצות של נחקרים – קבוצה אחת קיבלה דיקור אמיתי, קבוצה שנייה דיקור דמה וקבוצה שלישית לא קיבלה דיקור כלל. נבדקה השפעת הדיקור על עצבוב הואגוס, ונמצא כי רק בקבוצת הדיקור האמיתי הייתה השפעה משמעותית על עצבוב הואגוס. 

לאבסטרקט המחקר >

053-4-555-617​