top of page


מאמר המיועד למטפלים ברפואה סינית:

כמה מלים על לחות והטיפול בה. כמו שאנחנו יודעים מהרפואה הסינית, הלחות משפיעה עלינו מהאקלים סביבנו. מזג האוויר הלח שקיים כרגע גורם לכל המטופלים שגם ככה סובלים מלחות במערכת העיכול (תחושת חוסר התרוקנות, יציאות עם ריר, כבדות בבטן וכל שאר סימני הלחות שאנחנו מכירים) לסבול עכשיו יותר. שילוב נקודות שאני אוהבת לטיפול בלחות שאפשר להוסיף לטיפול הרגיל של המטופל הוא lu5 sp9. זה שילוב שד"ר וואנג ג'ו יי מדבר עליו בספרו Applied Channel Theory in Chinese Medicine שם הוא רושם שהשילוב של שתי הנקודות לא גורם לחיזוק צ'י או ליצירה של צ'י אלא להתמרה של צ'י בשכבת ה TAI YIN. השילוב של הנקודות משפר את התנועה של צ'י הראות ואת העליה של הצ'י הטהור של הטחול למעלה. על ידי פעולה זו הנקודות עוזרות לסילוק לחות. תזונה שמתאימה ללחות וגם יחסית קלה לעיכול היא: דגנים כגון: אורז בסמטי, כוסמת, כוסמין ודוחן בגזרת הירקות: דלעת, חסה, סלרי, פטרוזיליה, בצל ירוק. רוב הפירות לא מתאימים כל כך למצב של לחות אבל פפאיה כן יכולה להתאים וגם בננה כשהיא מעט בוסר . קטניות כגון עדשים ואפונה הן יחסית קשות לעיכול אבל מומלצות במצב של לחות למי שיכול לאכול אותן (לדוגמא אחרי שמנביטים אותן). עדשים כתומות לא צריך להנביט. חליטות כמו תימין, מרווה, נענע, קמומיל מצוינות ללחות. לא צריך לשתות אותן חמות. אפשר לחכות שיתקררו ולשתות בטמפרטורת החדר לאורך היום (מים בטעמים שאפשר לשתות כל היום או כפינוק). תבלינים כגון הל וג'ינג'ר גם יכולים להתאים ללחות. זהו להיום... שיהיה שבוע רגוע ובשורות טובות 🙏🏻🙏🏻

להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה למטפלים ברפואה סינית עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/Dlz3zNYPiih8UHu8Hxs7ud



bottom of page