- דנה צור
- לפני 6 ימים
- זמן קריאה 2 דקות

מאמר המיועד למטפלים ברפואה סינית: את מה שאני כותבת עכשיו תכננתי לכתוב אתמול, אבל קשה להצליח לשבת 10 דקות ברצף ולכתוב משהו בתקופה הנוכחית (ילדים, זומים, אזעקות וחדשות...). אני בטוחה שאתם מזדהים.
דווקא בגלל הקושי הזה שכולנו נמצאים בו, אני חושבת שצריך לשים לב עוד יותר מהרגיל לשלב מאכלים שמחזקים את האדמה שלנו בתזונה ולהמליץ למטופלים שלנו על המאכלים האלה.
אני רוצה לצלול היום קצת לידע הסיני על ירקות שורש.
כמו שאתם יודעים, על פי הרפואה הסינית ההשפעה של המזון על הגוף והנפש נקבעת מצורת האוכל, מהמרקם שלו, הצבע שלו, הטמפרטורה בו הוא גדל וגם מהמקום בו הוא גדל.
ירקות שורש (גזר, תפוח אדמה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ועוד) גדלים בתוך האדמה, מתחת לפני הקרקע ולכן על פי הרפואה הסינית הם מחזקים את אלמנט המים והאדמה.
לא כל ירקות השורש מתאימים למי שסובל מבעיות עיכול. דווקא ירקות כמו בצל, שום וקולרבי שהיינו מצפים שיעזרו לעיכול בגלל החריפות שלהם גורמים לרוב האנשים לגזים, לנפיחות ואי נוחות בבטן.
אפשר לאכול מהירקות האלה אבל עדיף לאכול אותם בכמות קטנה ואחרי שעברו חימום מסוים (כלומר לא להוסיף בצל חי לסלט).
גם בטטה בכמות גדולה לא תתאים למי שיש לו לחות (יציאות מרובות, יציאות רכות, טנזמוס וכו) אבל שאר ירקות השורש מעולים להרגעה, חיזוק תחושת היציבות והרוגע וגם למערכת העיכול.
אני מצרפת קישור למתכון של אנטיפסטי ירקות שורש שאני ממש אוהבת: https://did.li/2Owx5
אני ממליצה לוותר במתכון על הסויה והקולרבי (סויה גורמת לגזים ולא מתאימה למי שסובל ממעי רגיש. ממש אפשר בלעדיה. זה עדיין יוצא מעולה) ולהפחית בכמויות של השום, הבצל והסוכר.
אפשר גם לעשות פירה ירקות שורש אבל הוא מתאים יותר בחורף (יחסית כבד אבל עובר טוב מבחינת מערכת העיכול).
בתאבון ושיהיו ימים שקטים ובשורות טובות. להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה למטפלים ברפואה סינית עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/Dlz3zNYPiih8UHu8Hxs7ud