top of page


מאמר המיועד למטפלים ברפואה סינית:


אני רוצה לכתוב כמה מלים על כוסמת. ולפני שאתם בורחים כי אתם לא אוהבים כוסמת (וזה מובן לגמרי) אני רוצה להגיד שיש דרכים לשנות את הטעם שלה ושלדעתי כדאי לתת לה הזדמנות - ולמה? כי לדעתי כוסמת ממש מחזקת את אלמנט האדמה.

 

אי אפשר להתעלם מהטעם החזק של כוסמת (אלא אם אתם מברית המועצות לשעבר או שגדלתם על כוסמת) אבל אני חושבת שהטעם הזה - המתוק והתפל, הוא בדיוק מה שמסמל את ההשפעה שלה על האדמה והרי בתקופה הזאת כולנו צריכים את האדמה שלנו חזקה.

 

כוסמת היא נייטרלית בטמפרטורה שלה, מחזקת את המחמם האמצעי (SP, ST) ומסלקת לחות. מבחינת מערכת העיכול, היא מתעכלת מצוין ובניגוד לכמעט כל מאכל אחר אני חושבת שעוד לא היה לי מטופל/ת שכוסמת לא עשתה לו טוב.

 

כדי להקל על הטעם הדומיננטי שלה אפשר להשרות אותה הרבה זמן בהרבה מים (אני משרה כ 12 שעות).

אחר כך אפשר להכין ממנה כל מיני דברים כמו תבשיל כוסמת עם ירקות חמים (אני מצרפת מתכון לדוגמא) או טורטיות כוסמת שיכולות להחליף לחם (מצרפת מתכון גם לזה, ממליצה להכפיל את הכמות של עשבי התיבול). אפשר גם להכין דייסת כוסמת (עוד לא יצא לי להכין בעצמי. אבל אכלתי אחת כזאת ברוסיה והיא היתה מושלמת) וזאת ממש העונה בשבילה.

יש כוסמת חומה (שהיא כוסמת קלויה) וכוסמת ירוקה.

רוב האנשים יותר רגישים לטעם של הכוסמת החומה ואין להם בעיה לאכול את הכוסמת הירוקה אבל זה ממש לא כולם. אני ועוד הרבה אחרים דווקא יותר רגישים לטעם של הכוסמת הירוקה.

הבדל נוסף ביניהן: הכוסמת הירוקה (הלא קלויה) היא רירית ולא כולם אוהבים את המרקם שלה אבל אני ממליצה לאנשים לייבש אותה עם מגבת אחרי ההשריה, זה עוזר מאד.

תבשילים אפשר לעשות מהכוסמת החומה וטורטיות עושים מהכוסמת הירוקה.

את שתיהן אני משרה 12 שעות כדי לשפר את הטעם שלהן :)

אז שתהיה לכולנו אדמה חזקה והמשך שבוע רגוע

 


להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה למטפלים ברפואה סינית עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/Dlz3zNYPiih8UHu8Hxs7ud


bottom of page