
מאמר המיועד למטפלים ברפואה סינית:
מדי פעם יוצא לי לשמוע על מושג שנקרא "תת חומציות של הקיבה".
זה מושג שלא מוכר לי מתחום הרפואה הסינית או המערבית אז פניתי ללילך נהרי, נטורופתית שמתמחה בדרכי העיכול ושאלתי אותה לגביו.
ההסבר שלה כאן לפניכם :)
לדעתה של לילך תת חומציות היא תהליך טבעי שקורה בגוף במהלך ההתבגרות.
לילך מסבירה שככל שאנחנו מתבגרים הגוף נהיה איטי יותר וכתוצאה מכך יש פחות ופחות חומצה שמופרשת בקיבה.
לדעתה רוב האנשים שסובלים מצרבות, אינם סובלים מעודף חומציות אלא מתת חומציות ומסיבה זו רוב האנשים שסובלים מצרבת הם אנשים מבוגרים. לכן לילך טוענת שתת חומציות היא בעצם ביטוי לחולשה עיכולית.
לשאלתי איך יכול להיות שצרבת שנגרמה מתת חומציות, מגיבה לתרופות כגון נקסיום או אומפרדקס שמורידות את חומציות הקיבה, לילך ענתה שגם במקרה של תת חומציות, החומצה הקיימת יכולה לעלות למעלה ולגרום לתסמינים של צרבת אך עם זאת חשוב לדעתה לטפל בחולשה העיכולית שיצרה את הבעיה ולא רק להוריד את החומציות.
לדבריה אין צורך להבדיל בין מצב של תת חומציות או עודף חומציות, הטיפול צריך תמיד להיות בחיזוק מערכת העיכול.
איך ניתן לטפל בחולשה העיכולית?
רוב האנשים יודעים שכאשר יש צרבות הם צריכים להוריד עגבניות, חריף, קפה וכו' אך הם לא שמים דגש על מה שכן חשוב לאכול וזה מאכלים שמחזקים את מערכת העיכול: אוכל חם ומבושל, ירקות כתומים מבושלים, פירות וירקות מקולפים (כדי לא להקשות על העיכול), סיבים מסיסים קלים לעיכול: שיבולת שועל, זרעי פשתן, זרעי צ'יה.
בנוסף, על פי לילך צורת האכילה היא אחד הדברים המשמעותיים ביותר לחיזוק מערכת העיכול ולכן רוגע בזמן האכילה, אכילה איטית ולעיסה ממושכת משפרים את התהליך העיכולי שלנו. כמו כן, חשוב לדבריה לא לראות חדשות או דברים מלחיצים תוך כדי האכילה ולא להמשיך לעבוד או לענות למיילים על מנת שתהליך הלעיסה יעשה ברוגע.
לסיכום, אני חושבת שכמטפלים אנחנו צריכים לזכור שאנחנו לא מטפלים רק בסימפטום עצמו (צרבת) אלא במה שהוביל אליו (חולשת מערכת העיכול) ולכן גם בהתייחסות התזונתית אנחנו לא צריכים רק לתת המלצות להקלה על הצרבת אלא המלצות לחיזוק מערכת העיכול.
*שלא יתפרש כאן בטעות שאני בעד להפסיק תרופות נגד צרבות כי זה דבר שצריך לשקול אותו ביחד עם הרופא ויכולות להיות לו השלכות. אני מתכננת בעתיד להביא גם ראיון עם רופא גסטרו שמסביר מתי מותר להפסיק תרופות ומתי לא מומלץ לעשות זאת. כן אפשר לחזק את מערכת העיכול של המטופלים שלנו ואז לבקש אישור מהרופא לרדת במינון התרופתי.
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה למטפלים ברפואה סינית עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/Dlz3zNYPiih8UHu8Hxs7ud