top of page
  • תמונת הסופר/ת: דנה צור
    דנה צור
  • 7 בפבר׳
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 27 באוג׳



הימנעות וחשש מאוכל

מאמר המיועד למטפלים ברפואה סינית:


חודש אפריל הוא חודש המודעות לתסמונת המעי הרגיש ואני רוצה לדבר קצת על התסמונת הזאת מהיבט אחר - דווקא ממקום של להקל על המטופל בחשש שלו מאוכל והימנעות מאכילה.


בשנים האחרונות מדברים בתחום הגסטרו על מצב שנקרא ARFID - avoidant/restrictive food intake disorder, כלומר הימנעות או הגבלה של אוכל.


אנשים עם מעי רגיש (מעי רגיז) מקשרים את התסמינים שלהם לאוכל ומתחילים להימנע ממנו בהדרגה, רק כדי לא לסבול מבעיות עיכול.


לא נעים להגיד אבל אנחנו כמטפלים לא תמיד מקלים עליהם. אנחנו מורידים להם מהתזונה מוצרי חלב, גלוטן, מצליבים, סולנים, מאכלים שומנים, אוכל "קר" (גם מהמקרר וגם לא מבושל/ מוקפץ/ מאודה), אוכל מתוק, קפה, אלכוהול, מעובד ובטח שכחתי עוד כמה דברים.


בגלל זה כשאני מקבלת אדם לטיפול חשוב לי לראות דווקא מה אפשר להוסיף לו לתזונה.


לדוגמא ממטופל עם לחות אבקש להוריד מוצרי חלב, אוכל מתוק, קר ושומני אבל אאפשר לו את כל השאר.


לפעמים חשוב לי רק לייצר סדר יום קבוע ואוכל יחסית טוב גם אם הוא לא מושלם.


אבדוק גם מה הצרכים והרצונות של המטופל ואנסה להתאים את התזונה שלו לרצונות האלה.


אם המטופל אומר לי שחשוב לו לשתות כוס קפה ביום/ אלכוהול עם חברים אחת לשבוע/ סלט לארוחת ערב אני חושבת שחשוב שהוא יעשה את זה.



להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה למטפלים ברפואה סינית עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/Dlz3zNYPiih8UHu8Hxs7ud

ואם אתם רוצים ללמוד עוד על טיפול בבעיות עיכול, הצטרפו להשתלמות הקרובה


מאמרים למטפלים ברפואה סינית על טיפול בבעיות עיכול
מאמרים על טיפול בבעיות עיכול




 
 
whatsapp.png
bottom of page