
אני רוצה לכתוב השבוע על מצב שמדובר עליו יותר ויותר בשנים האחרונות בתחום הגסטרו ונקרא ARFID - avoidant/restrictive food intake disorder, כלומר הימנעות או הגבלה של אוכל.
אנשים עם בעיות עיכול מקשרים את התסמינים שלהם לאוכל (כמובן שהרבה פעמים בצדק) ומתחילים להימנע ממנו בהדרגה כדי לא לסבול.
לפעמים יש דברים שאנחנו יודעים בוודאות שלא עושים לנו טוב (לדוגמא אוכל מטוגן למי שסובל מצרבות) אבל לפעמים אנחנו אוכלים פעם אחת משהו, לא מרגישים טוב לאחר מכן וחוששים לאכול ממנו שוב.
לאחר יומיים זה קורה לנו עם מאכל אחר ולאט לאט אנחנו מעדיפים להמעיט כמה שאפשר באכילה כדי לא לסבול.
אני חושבת שקודם כל חשוב לדעת שמצב הזה קיים כדי שנדע לשים אליו לב.
אם יש דברים שבוודאות לא עושים לנו טוב ברור שעדיף להימנע מהם אבל כן כדאי לראות איך אנחנו יכולים להפחית באוכל מסוים במקום להימנע ממנו לגמרי כדי לשמור גם על איכות החיים.
אני יודעת ממטופלים שבגלל הימנעות מאוכל הם נמנעו לצאת עם חברים או לדייטים והסתגרו בתוך עצמם ואני חושבת שזה מחיר שלא חייבים לשלם.
הרבה פעמים הכמות והמגוון של האוכל ישפיעו על המצב הבריאותי שלנו יותר מאשר סוג האוכל.
אם נאכל קצת גלוטן או נשתה קצת אלכוהול (לא שאני מעודדת צריכת אלכוהול 😊) לא בטוח שנרגיש לא טוב, אבל אם נשתה הרבה אלכוהול או קצת בכל יום במשך כמה ימים ברצף, או לחילופין נאכל בארוחה אחת מגוון גדול מדי של דברים (רואים את זה הרבה בארוחות יום שישי) אז נרגיש את בעיות העיכול.
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/IICH53lgnWx659TcpSADz8